Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Se celebra la 4a edició de la Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix

  • IMG_20211010_115755_resized_20211011_105526517
  • IMG20211010124722
  • IMG20211010131347

11 d'octubre de 2021La 4a Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix, celebrada el passat diumenge 10 d’octubre, ha omplert de gom a gom els carrers del municipi bagenc. Des de les deu del matí fins a les dues del migdia, 1.500 persones han gaudit de les activitats que oferia l’esdeveniment. La fira ha comptat amb un mercat de productes agroalimentaris, artesanals i locals, entre els quals destacava la famosa mongeta de Castellfollit del Boix, un aliment únic i autòcton d’aquest municipi que forma part dels 55 productes singulars catalogats pel Programa de la Xarxa de Productes de la Terra de Barcelona. Al marge de les parades de l'Associació de Productors de Mongetes de Castellfollit, la fira també ha ofert vi, mel, vedella de proximitat, formatges i porc ral d’Avinyó. 


Un altre dels principals atractius de la fira ha estat el tast sensorial de la mongeta, a càrrec de la Fundació Miquel Agustí, en el qual els i les participants han pogut apreciar les característiques d’aquest llegum tan singular. També s’ha realitzat una demostració en directe de com es batien antigament les mongetes i s’ha projectat el documental “Llavors d’Or Blanc”. 


Totes aquestes activitats i moltes més han estat acompanyades per l’espectacle musical infantil de Jordi Giralt de Can Cantem i el concert del Grup Temporal.


Aquesta fira, destinada a revalorar la Mongeta de Castellfollit, ha estat impulsada per l’Ajuntament de Castellfollit del Boix i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació tècnica per part de la cooperativa de treball Raiels (Solsona).

 

Més informació:

https://www.mongetadecastellfollitdelboix.cat/


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona