Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Èxit en la primera sessió del curs de desfet de carn adreçat al sector ramader del Parc Rural del Montserrat

  • IMG_2440

29 d'octubre de 2021Ahir dijous 28 d’octubre va tenir lloc la primera sessió del curs de desfet de carn a la nova sala de desfer d’ús formatiu de Marganell. Amb l’aforament complet s’ha fet evident l’interès dels ramaders i ramaderes del Parc Rural del Montserrat per aprendre sobre el desfet de carn. El professorat el van formar Cesc i Montse Ribalta, de Ribalta Carnissers, i Agustí Quintana, tècnic de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), i van ensenyar als assistents a tallar i preparar xai, cabrit i pollastre per a fer venda directa i d’aquesta manera, millorar la viabilitat de les seves explotacions. 

 

L’alumnat es va mostrar molt participatiu i va tenir l’oportunitat de practicar amb el ganivet i la carn, posant en pràctica els coneixements que els professionals del desfer els havien explicat amb anterioritat. Va ser una jornada molt dinàmica on es van resoldre totes les inquietuds que els presents tenien envers el desfet de carn.

 

La segona sessió serà el dia 4 de novembre, de 15:00h a 18:00h, i s’ensenyarà l’especejament de quart posterior de vedella. La tercera tindrà lloc l’11 de novembre a la mateixa hora i es tractarà l’especejament de quart anterior de vedella. La quarta i cinquena sessió tindran lloc de 17:00h a 19:00h de la tarda i s’explicarà: d’una banda, la higiene i manipulació alimentaria (17 de novembre); i de l’altra, la comercialització del producte carni (9 de desembre).

 

 

Curs de Desfet de Carn.jpg

Foto: Parc Rural del Montserrat | Diputació de Barcelona

 

Aquesta formació ha estat organitzada pel Parc Rural del Montserrat a la sala de desfer d’ús formatiu a Marganell. L’equipament,  impulsat per mateix Parc Rural i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, ha tingut un cost total al voltant dels 100.000 euros, i s’ha finançat amb fons FEDER Catalunya 2014-2020 i la Diputació de Barcelona. És una iniciativa emmarcada dins del projecte PECT BCN Smart Rural, concretament dins de l’operació Rural Equipa’t que dona suport a obradors agroalimentaris d’ús compartit. 

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona