Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Escalivada a la brasa

  • Captura de Pantalla 2023-10-02 a las 11.18.46

29 de setembre de 2023



L'escalivada és un plat tradicional català i tot i que és fàcil d’elaborar, és important conèixer els consells essencials perquè quedi perfecta. Avui, el Restaurant Cal Taiet d’Ullastrell ens cedeix la seva recepta i alguns consells de cocció.

 

Abans de començar amb els ingredients, els cuiners i cuineres de Cal Taiet ens fan la seva primera recomanació: preparar l’escalivada a la brasa per aconseguir el sabor característic que li aconsegueix donar el carbó vegetal (preferiblement d’alzina).



Ingredients:

  • Un pebrot vermell gran.
  • Un parell d'albergínies.
  • Una ceba grossa.
  • Oli, sal i pebre.

 

Elaboració:

  1. Primerament, col·loquem els pebrots, les albergínies i la ceba ja rentades directament sobre les brases. 

 

  1. Les anem girant regularment per assegurar que les peces es rosteixin de manera uniforme, fins que aconsegueixin un color daurat i que la pell es desenganxi fàcilment.

 

  1. Un cop les verdures estiguin prou rostides i la pell es desfaci amb facilitat, les retirem de les brases. Deixem que es refredin una mica i les pelem mentre encara són calentes (és més senzill). Un cop pelades, no s’han de rentar amb aigua, ja que això fa que perdin el seu sabor característic.

 

  1. Esqueixem els pebrots i les albergínies al llarg de la seva longitud amb els dits.

 

  1. Pel que fa a la ceba, l’hem de deixar coure una mica més fins que el seu cor estigui tendre i esponjós.

 

  1. A l'hora de presentar el plat, hi afegim un bon raig d'oli d'oliva verge extra, sal i una mica de pebre negre, especialment a les albergínies i les cebes.

 

Recordeu que la qualitat dels ingredients i la simplicitat són factors clau per aconseguir una escalivada perfecta! 

 

Bon profit!

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona