Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Es publica una guia sobre la importància de ser pastor

  • laimportanciapastor
  • Captura de pantalla 2022-07-04 a las 10.24.34

22 de juny de 2022La Diputació de Barcelona, mitjançant el projecte BCN Smart Rural, amb la col·laboració de tècnics i pastors del Parc Rural del Montserrat,  ha elaborat la Guia de la importància de ser pagès, un recurs per donar a conèixer la ramaderia extensiva i impulsar el maneig d’animals criats en llibertat. 

 

La guia compta amb informació bàsica i conceptual sobre la ramaderia extensiva: què és, com es practica, la importància i beneficis que aporta a l’entorn… i, per altra banda, també s’hi poden trobar exemples i vivències de pastors i pagesos. És un recurs molt interessant per resoldre dubtes i aclarir idees a totes aquelles persones que tinguin interès per emprendre en el món rural.

 

La creació d’aquesta guia és un exemple més de l’esforç que realitza el Parc Rural del Montserrat en el foment de la ramaderia extensiva. Aquest tipus de ramaderia, que està molt arrelada al territori, ajuda a potenciar l’estratègia de desenvolupament rural i l’activitat agroalimentària de l’entorn del Montserrat i també contribueix a mantenir el paisatge agrícola tan característic de la zona. 

  

 

Pots descarregar la guia aquí.

 

 

Més informació

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona