17 de novembre de 2021
El dia 28 d’octubre el Parc Rural del Montserrat va començar el curs de desfet de carn a la sala de desfer d’ús formatiu a Marganell amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquesta formació dirigida als ramaders del Parc Rural que volen aprendre a desfer la carn per a fer venda directa ha obtingut tantes sol·licituds que s’ha decidit duplicar el curs. Avui, 17 de novembre, el segon grup començarà les classes. La sessió anirà a càrrec de Mª Josep Gispert, experta en Salut Pública a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i parlarà de la higiene i manipulació en la indústria càrnia de 17h a 19h de la tarda.
La següent sessió tindrà lloc el 25 de novembre de 15h a 19h i en Cesc i la Montse Ribalta de la Carnisseria Ribalta mostraran com especejar i preparar la carn de cabrum, oví i boví juntament amb l’Agustí Quintana, especialista de l’IRTA. Ells seran, també, els responsables de la tercera classe, que tindrà lloc el 2 de desembre de 15h a 18h, i parlaran del desfet de quart anterior de vedella. La quarta i última sessió es realitzarà el 9 de desembre a la mateixa hora i s’anirà a visitar un escorxador mòbil.
Foto: Parc Rural del Montserrat | Diputació de Barcelona
Aquesta formació ha estat organitzada pel Parc Rural del Montserrat a la sala de desfer d’ús formatiu a Marganell. L’equipament, impulsat pel mateix Parc Rural i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, ha tingut un cost aproximat de 100.000 euros, i s’ha finançat amb fons FEDER Catalunya 2014-2020 i la Diputació de Barcelona. És una iniciativa emmarcada dins del projecte PECT BCN Smart Rural, concretament dins de l’operació Rural Equipa’t que dona suport a obradors agroalimentaris d’ús compartit.
Més informació:
Marta Martínez
Tècnica del Parc Rural del Montserrat