Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Els matonaires del Parc Rural del Montserrat participen en la 27a Fira de la Coca i el Mató de Monistrol

  • Fira de la Coca i el Mató de Monistrol

1 de novembre de 2021El dissabte 30 i diumenge 31 d'octubre Cal Pujolet, Cal Fermí, Can Florí i Cal Santamaria, membres de l'Associació de Productors de Mató de Montserrat, van vendre mató artesanal a la 27a edició de la Fira de la Coca i el Mató de Monistrol, un dels esdeveniments gastronòmics més importants del territori Montserratí.

 

A les paradetes dels matonaires de Montserrat no només es trobava el famós Mató de Montserrat, sinó que els estants estaven farcits de productes làctics elaborats al Parc Rural del Montserrat, com ara coques, flams i pastissos de mató, formatges de cabra, vaca i ovella i iogurts naturals. També s'hi podia comprar mel, ametlles garrapinyades i pastís de formatge.

 

Can Florí va oferir Mató de Cafè, una proposta diferent del mató tradicional que va guanyar-se els paladars de molts dels assistents. Els seus productes, fets de llet de vaca del Bages, van vendre's juntament amb els embotits del Bruc, dolços i olis de Collbató i tomàquets roses de Montserrat, tots ells productes autòctons de la zona.

 

El Mató de Montserrat va ser el protagonista de la Fira, però els visitants també van poder gaudir de les actuacions de la colla de Grallers i Bastoners, la ballada de gegants, l'animació infantil de Jordi Callau i una MasterClass de la xef Ada Parellada, del restaurant Semproniana.

 

Tots aquells que vulguin tastar el Mató de Montserrat i la resta de productes làctics del Parc Rural del Montserrat ho poden fer al mercat diari de Montserrat i a les fires artesanals que tenen lloc periòdicament als municipis de la zona.


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona