Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

El fenomen la Flor de Sol torna a omplir el nucli del Vilar

  • Fotografia d'Estudi Camperola
  • Estudi Camperola

21 de febrer de 2023Un any més, la Flor de Sol (la posta de sol a través de la Roca Foradada) ha omplert el nucli del Vilar a Castellbell i el Vilar de gent vinguda d’arreu de Catalunya per veure aquest fenomen natural. Els castellvilarencs consoliden aquest esdeveniment com un dels més especials i singulars de tot Catalunya.

 

La posta de sol a través de la Roca Foradada, coneguda popularment com la Flor de Sol, cada vegada desperta més interès per part de persones aficionades a la muntanya, a l’astronomia i a la fotografia degut a l’espectacularitat del fenomen i perquè és molt difícil de veure. Es tracta del moment en què el sol passa per darrere la famosa roca i il·lumina el seu forat. Hi ha molt pocs llocs des d’on gaudir-lo, per això, el municipi de Castellbell i el Vilar s’ha proposat potenciar-lo com a atractiu turístic.

 

Tant el dia 17 com el 18 de febrer a la tarda, la plaça de l’església del Vilar es va omplir de gent que volia observar aquest espectacle natural i sobretot fer fotografies. Just al moment de la posta de sol, el grup sonor, “Solaris” va amenitzar la festa amb un espectacle musical i de foc amb instruments com els hangs, els didgeridoo, els gongs o les flautes de fusta.

Alguns assistents van completar l’espectacle, amb un bon vi i amb la compra de productes locals.


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona