Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

El Bruc i Collbató celebren la seva Primera Festa de l’Oli

  • WhatsApp Image 2022-04-04 at 10.03.54
  • FPal1cnXwAI22li

4 d'abril de 2022Els municipis del Bruc i Collbató van viure ahir diumenge la Primera Festa de l’Oli del Peudemont, esdeveniment en què també es va presentar la ruta de l’oli del peu de Montserrat; un recorregut que convida a viure i a gaudir de la tradició agrícola d'aquests dos municipis. 

 

A les 10h del matí 25 persones van sortir des del Bruc i van iniciar la ruta de l’oli guiada amb bicicleta. Van poder gaudir del paisatge d’oliveres que s’amaga al peu de la muntanya màgica durant 5 quilòmetres, tot descobrint l’entorn de la muntanya de Montserrat. 

 

Durant l'itinerari, totes les persones participants van poder tastar oli novell i descobrir les varietats d'oli locals. També van conèixer alguns dels productors del Parc Rural del Montserrat que elaboren olis de qualitat.

 

La ruta va finalitzar amb una visita al Centre d’Interpretació de l’Oli de Collbató, on els participants van poder conèixer la història de la tradició olivarera i oliera de Collbató i els secrets de l’oli de Montserrat, que es remunten a l’Edat Mitjana. Finalment, una trentena de persones van participar en un taller de showcooking a la Plaça del Pati de Can Casas (el Bruc) liderat pel xef manresà Jordi Llobet.

 

 

Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona