Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Crema de tomàquet amb gelat de rocafort

  • cremadetomaquetambgelatderocafort_13_461x615

29 de maig de 2022



El tomàquet és una de les hortalisses més cultivades al Parc Rural del Montserrat i ara que comença la temporada d’estiu, us proposem que elaboreu una recepta ben fresca que ens suggereix cuina.cat. 

 

 

Ingredients (4 persones)

  •       1 kg de tomàquets de Montserrat
  •       300 g de maduixots
  •       1 ceba tendra petita (macerada en vinagre perquè perdi la fortor)
  •       1 pastanaga
  •       2 dl d’oli d’oliva
  •       50 ml vinagre de xerès
  •       Sal
  •       Pebre
  •       Sucre
  •       Gelat de rocafort (o de gorgonzola)

 

Elaboració:

  1. Triturem totes les verdures i les fruites fins que quedi una sopa ben cremosa. 
  2. L’amanim amb sal, sucre, oli, vinagre i pebre, i ho tornem a triturar fins que la barreja quedi ben fina.
  3. Colem la barreja i comprovem l’amaniment per rectificar-lo si cal. 
  4. Deixem refredar la crema
  5. Finalment, la servim en un plat fondo amb una bola de gelat. 

 

Si voleu hi podeu afegir per sobre cibulet picat i una fulla d’alfàbrega fregida per decorar i donar color al plat. 

 

En el cas que no trobeu el gelat, el podeu per una crema de formatge.

 

 

Bon profit!

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona