Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Castellbell i el Vilar i Sant Salvador de Guardiola s’adhereixen al Parc Rural del Montserrat

  • FINAL 2
  • DSC02745

14 de desembre de 2022Els municipis de Castellbell i el Vilar i Sant Salvador de Guardiola ja són nous membres del Parc Rural del Montserrat després que així ho ratifiqués l’assemblea ordinària que va tenir lloc el passat 13 de desembre a la Casa de Cultura d’Abrera. Amb aquestes incorporacions, l’Associació del Parc Rural del Montserrat ha passat de 14 a 16 municipis associats. 

 

Actualment, el Parc Rural del Montserrat és el parc agrari més gran de Catalunya, amb prop de cinquanta mil hectàrees d’extensió, 7.800 de les quals són SAU (Superfície Agrícola Utilitzada), i el parc que té més municipis implicats (16).

 

Al marge de l’aprovació dels nous membres, durant l’assemblea també es va fer un balanç de les actuacions fetes durant el 2022, entre les quals destaquen l’organització de mercats de pagès a diferents municipis (Bruc, Olesa i Collbató); la dinamització i formacions que han tingut lloc a la sala de desfer El Tall; el seguiment dels membres de la marca Parc Rural del Montserrat; així com diferents accions de comunicació que s’han realitzat durant l’any (gestió de xarxes socials, accions amb influencers…). 

 

A la reunió també es van plantejar les noves propostes de treball pel 2023, focalitzades en les següents temàtiques: treballar per la nova pagesia i emprenedoria, seguir posant en valor el territori, i la ruralitat com a oportunitat i activació del treball en xarxa i la governança alimentària. Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona