Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Cabrit saltat amb verduretes

  • Captura de pantalla 2022-04-20 a las 13.36.00

20 d'abril de 2022



Les verdures i el cabrit del Parc Rural del Montserrat són les protagonistes d’aquesta recepta. Un plat complet i boníssim que podeu provar d’elaborar tot seguint la recepta que ens suggereix la Fundació Alícia. Preneu nota: 

 

Ingredients (2 persones):

  • 1 cuixa de cabrit desossada
  • 1 ceba tendre
  • 1 pastanaga
  • 6 espàrrecs
  • 1⁄4 pebrot vermell
  • 1⁄2 pebrot verd
  • 1 grapat de bolets
  • 1 grapat de tomàquets xerri
  • 2 grans d’alls
  • 1 gotet de vi ranci o similar
  • 2 branques de romaní i farigola
  • Herbes fresques (julivert, cerfull...)
  • 1 pell de llimona
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

 

Elaboració

  1. Tallem el cabrit a daus petits i el salpebrem.
  2. Per la marinada, col·loquem en un bol el cabrit, afegim oli d’oliva per empastifar tot el cabrit, el romaní, la farigola, la pell de llimona i uns grans de pebre negre. El remenem i el deixem reposar un parell d’hores a la nevera.
  3. Netegem les verdures. Tallem els pebrots, la ceba tendra, la pastanaga i l’all a tires fines. Seguidament, tallem els espàrrecs i els bolets a trossos.
  4. Un cop marinat el cabrit, retirem els aromàtics que haureu afegit a la barreja i saltegem el cabrit en una paella a foc viu utilitzant un rajolí d’oli d’oliva de la marinada.
  5. Quan estigui rostit, afegim el vi ranci i el reduïm tot remenant fins que s’evapori. Retirem el cabrit i el reservem. 
  6. A la mateixa paella, fem el mateix amb les verdures. Primer afegim la ceba i l’all i els cuinem durant un parell de minuts. Posteriorment, afegim els pebrots, la pastanaga, els espàrrecs i els bolets.

Ho remenem i ho coem un minut més. Finalment, afegim els tomàquets.

  1. Ho saltegem tot fins que quedin al punt.
  2. Afegim el cabrit, ho remenem tot plegat i ho coem uns minuts més. Ho posem a punt de sal i pebre.
  3. Finalment, ho servim amb les herbes fresques picades.

 

Trobareu més receptes amb cabrit al nostre canal de Youtube!

 

Bon profit!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona