Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Arròs amb cargols, conill i romaní

  • WhatsApp Image 2023-04-20 at 15.05.23 (1)

12 d'abril de 2023



La rostisseria Deliciosus d’Esparreguera ens comparteix un dels plats amb més èxit de la botiga: l’arròs amb cargols de Cal Jep de Castellfollit de Boix, conill i romaní. Es tracta d’una recepta elaborada amb productes frescos del Parc Rural del Montserrat que no deixarà de sorprendre els vostres convidats. Preneu nota:

 

Ingredients (4 persones):

  • 400 gr arròs bomba
  • 12 talls de conill
  • 50 cargols de Cal Jep (llorer, romaní, alls i sal)
  • 4 carxofes
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 tomàquets madurs
  • Oli d’oliva de la Vera
  • Safrà
  • 1 branqueta de romaní 
  • Sal
  • 2 litres brou suau de pollastre (Carcanada, pastanaga, api, naps i xirivies)
  • Marca arròs (nyora, all confitat, vi blanc sec, all i julivert picat)

 

Elaboració:

  1. A una cassola rostim el conill salpebrat prèviament fins que estigui ben daurat. Afegim les carxofes, el pebrot talladet, i el tomàquet ratllat, fins que estigui ben ofegat. Incorporem 1 copeta de vi blanc i deixem coure 2 minuts més. Afegim el brou i deixem coure fins que la carn estigui prou tova.
  2. Netegem bé els cargols i els bullim en una cassola amb alls, llorer, sal i romaní durant 20 minuts aproximadament.
  3. Confitem l’all i retirem quan estigui fet. Triturem l’all i la nyora, i posteriorment incorporem l’all i julivert picat, i el vi blanc.
  4. A una cassola de fang, incorporem oli, arròs, safrà, i la marca que hem elaborat anteriorment, rostim l’arròs fins que canviï a un color més transparent. Afegim el contingut de la cassola en la qual hem bullit el conill i les verdures. Incorporem els cargols i una branca de romaní. Rectifiquem de sal si cal i deixem coure durant 17 minuts (afegir més brou si és necessari).
  5. Emplatem

 

Bon profit!

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona