12 d'abril de 2023
La rostisseria Deliciosus d’Esparreguera ens comparteix un dels plats amb més èxit de la botiga: l’arròs amb cargols de Cal Jep de Castellfollit de Boix, conill i romaní. Es tracta d’una recepta elaborada amb productes frescos del Parc Rural del Montserrat que no deixarà de sorprendre els vostres convidats. Preneu nota:
Ingredients (4 persones):
- 400 gr arròs bomba
- 12 talls de conill
- 50 cargols de Cal Jep (llorer, romaní, alls i sal)
- 4 carxofes
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- Oli d’oliva de la Vera
- Safrà
- 1 branqueta de romaní
- Sal
- 2 litres brou suau de pollastre (Carcanada, pastanaga, api, naps i xirivies)
- Marca arròs (nyora, all confitat, vi blanc sec, all i julivert picat)
Elaboració:
- A una cassola rostim el conill salpebrat prèviament fins que estigui ben daurat. Afegim les carxofes, el pebrot talladet, i el tomàquet ratllat, fins que estigui ben ofegat. Incorporem 1 copeta de vi blanc i deixem coure 2 minuts més. Afegim el brou i deixem coure fins que la carn estigui prou tova.
- Netegem bé els cargols i els bullim en una cassola amb alls, llorer, sal i romaní durant 20 minuts aproximadament.
- Confitem l’all i retirem quan estigui fet. Triturem l’all i la nyora, i posteriorment incorporem l’all i julivert picat, i el vi blanc.
- A una cassola de fang, incorporem oli, arròs, safrà, i la marca que hem elaborat anteriorment, rostim l’arròs fins que canviï a un color més transparent. Afegim el contingut de la cassola en la qual hem bullit el conill i les verdures. Incorporem els cargols i una branca de romaní. Rectifiquem de sal si cal i deixem coure durant 17 minuts (afegir més brou si és necessari).
- Emplatem
Bon profit!