Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Alumnes de l’IES Viladecavalls participen en una jornada d’emprenedoria sobre la ramaderia extensiva

  • FhmD-pUWQAA2TtC
  • FhmD-pNWAAM7Jho

18 de novembre de 2022El passat dimarts 15 de novembre, l’Escola de Pastors i la Valentina, una pastora de cabres lleteres del Parc Rural del Montserrat, van explicar als alumnes de l’IES Viladecavalls en què consisteix la ramaderia extensiva. Aquesta jornada informativa es va realitzar en el marc d’un programa d'emprenedoria de l’institut amb l’objectiu de fomentar l’ofici de ramader als i les més joves i apropar el món de la pagesia a les noves generacions. 

 

Laia Batalla, directora de l’Escola de Pastors, va parlar sobre la ramaderia extensiva, els beneficis que aporta en l’àmbit social, econòmic, ecològic i mediambiental i la situació actual que hi ha a Catalunya. També va abordar els reptes de futur i la formació necessària que cal seguir per acabar-se dedicant al món de la ramaderia. A més, els i les alumnes també van tenir l’oportunitat d’escoltar la Valentina, fer-li preguntes i conèixer de primera mà el dia a dia d’una pastora. Un dels temes més comentats i que va sorprendre més al conjunt de la classe va ser que per ser pastor o pastora és necessari estudiar i tenir una formació prèvia. 

 

Aquesta va ser una jornada dinàmica i participativa on l’alumnat va tenir l’oportunitat de trencar amb els mites i estereotips que envolten el sector de la ramaderia i resoldre tots els dubtes i inquietuds que tenien. 

Més informació:

Marta Martínez

Tècnica del Parc Rural del Montserrat

martinezsrtb@diba.cat
Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona