Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Rotllets de carabassó farcits de mató amb salsa de tomàquet i alfàbrega

  • 213058606_3952271821550693_4468902719215240011_n-001.jpeg
  • 214038020_3952272521550623_2253352558159223741_n.jpeg

2 d'agost de 2022



Retalls de cuina ens prepara una recepta a base de verdures i mató del Parc Rural del Montserrat. És una recepta lleugera, diferents i fàcil de fer per sorprendre a tots els de casa. Preneu nota: 

 

Ingredients (4 persones):

  • 2 carabassons petits
  • 250 grams de mató
  • 30 grams d’espinacs frescos
  • 80 grams de formatge parmesà ratllat
  • 1 ceba gran
  • 400 grams de tomàquet natural triturat
  • 2 culleradetes ben curulles de melmelada de tomàquet
  • 1/4 culleradeta de pebre vermell dolç
  • alfàbrega fresca
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

 

Elaboració:

  1. Preescalfem el forn a 180º.
  2. Rentem els carabassons, tallem els extrems, i amb l'ajuda d'una mandolina els tallem al llarg en tires d'un gruix de 4,5mm. Si no tenim mandolina els tallem a mà intentant que ens quedin unes tires no massa gruixudes i regulars.   
  3. Pintem les tires de carabassó amb oli, les salem i les cuinem a la planxa un parell de minuts per cada costat, fins que estiguin tendres. Mentre es refreden preparem el farcit mesclant el mató, amb els espinacs frescos ben picats, el formatge parmesà i una mica de sal i pebre mòlt. 
  4. Tallem la ceba ben petita i la cuinem a foc suau fins que agafi color. 
  5. Afegim el tomàquet natural triturat, la melmelada de tomàquet i el pebre vermell dolç. Quan comenci a fer xup-xup, afegim la sal, el pebre mòlt i l'alfàbrega fresca picada. 
  6. Tastem i rectifiquem de sal si cal. Quan el tomàquet comenci a tenir textura de confitura apaguem el foc i el reservem. 
  7. Preparem els rotllets de carabassó: posem una cullerada de mató en un extrem de la tira de carabassó i a continuació l'enrotllem. Fem el mateix amb la resta de les tires. Quan hàgim acabat repartim els rotllets de carabassó farcits per sobre la salsa de tomàquet. 
  8. Enfornem els rotllets uns minuts perquè acabin d'agafar color.

 

Bon profit!

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona