Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Sol·licituds de participació obertes per als II Premis Nacionals Millors Olis d'Oliva Verge Extra de Catalunya

  • PremisOliOliva

3 de novembre de 2025



El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha obert el termini per presentar les sol·licituds per participar en la II edició dels Premis Nacionals Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya de l’any 2025. El termini finalitzarà el pròxim 19 de novembre, i les mostres es recolliran entre el 20 i el 30 de novembre.

 

Les categories de premis són les següents:


Olis d’oliva verge extra de grans productors (lots de més de 3.000 litres):


- Afruitat verd intens: se seleccionaran els 5 millors olis.
- Afruitat verd mitjà: se seleccionaran els 5 millors olis.
- Afruitat verd lleuger: se seleccionaran els 5 millors olis.
- Afruitat madur: se seleccionaran els 5 millors olis.


Olis d’oliva verge extra de petits productors (lots entre 500 i 3.000 litres):


- Afruitat verd intens: se seleccionaran els 5 millors olis.
- Afruitat verd mitjà: se seleccionaran els 5 millors olis.
- Afruitat verd lleuger: se seleccionaran els 5 millors olis.
- Afruitat madur: se seleccionaran els 5 millors olis.


Olis de producció ecològica: se seleccionaran els 3 millors olis de producció ecològica, que han d’estar certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).


Olis monovarietals: se seleccionaran els 10 millors olis monovarietals, de varietats diferents.


Olis elaborats en projectes de recuperació de varietats autòctones: se seleccionaran els 3 millors olis.


Maridatge, combinació culinària i versatilitat gastronòmica: entre els 3 millors olis de grans o petits productors indistintament, de les categories afruitat verd intens, afruitat verd mitjà, afruitat verd lleuger i afruitat madur, es premiaran els 3 que tinguin millors opcions de maridatge amb diferents aliments.


Embalatge (packaging): se seleccionaran els 3 olis presentats en un embalatge més innovador i atractiu.


Olis de grans productors: seran els 5 olis que obtinguin la puntuació més alta de tots els olis presentats corresponents a aquesta categoria.


Olis de petits productors: seran els 5 olis que obtinguin la puntuació més alta de tots els olis presentats corresponents a aquesta categoria.

 

Per poder optar als premis, cal tenir en compte els següents aspectes; quan l’empresa reculli l’oli, els participants hauran d’indicar quants litres té el lot i quina capacitat tindran les ampolles d’envasat. Això permetrà lliurar els adhesius acreditatius en cas que l’oli sigui premiat. Cada lot ha de tenir com a mínim 500 litres. Els olis han d’estar correctament etiquetats i complir amb la normativa vigent del sector. Els olis presentats han de ser filtrats. També s’acceptaran olis no filtrats si tenen una humitat inferior al 0,2 % i impureses per sota del 0,02 %, sempre que aquests valors estiguin acreditats amb una analítica. Els olis han de correspondre a marques comercials i cal indicar l’estoc disponible de cada mostra. Les oliveres d’on prové l’oli han d’estar ubicades a Catalunya.

 

Els premis concedits es faran públics a la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya:
https://economia.gencat.cat/ca/ambits-actuacio/ajuts-subvencions/registre/concessions.

Podeu optar als Premis mitjançant :
https://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/23877-premis-millors-olis-doliva-verge-extra

 

Més informació:
Marta Martínez
Tècnica del Parc Rural del Montserrat
679 71 43 82
martinezsrtb@diba.cat


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona