18 de novembre de 2025
La recepta que us compartim avui té com a protagonista un dels productes estrella del Parc Rural del Montserrat: el cabrit. Us proposem una preparació gustosa i aromàtica, amb un farcit de bolets, peres i nous que aporta un toc dolç i de tardor irresistible. És un plat de dificultat alta que tindreu llest en menys d’una hora, ideal per fer a la tardor. Aquesta recepta forma part de la guia "Cabrit, receptes fàcils i saludables", elaborada pel Parc Rural del Montserrat en col·laboració amb la Fundació Alícia.
A continuació us detallem els ingredients i els passos per preparar aquesta deliciosa cuixa de cabrit farcida amb peres i nous.
Ingredients
- 1 cuixa de cabrit desossada
- 100 g de bolets de temporada
- 1 manat d’alls tendres
- 1 grapadet de nous pelades
- 2 cebes tendres
- 2 grans d’all
- 2 peres
- 1 grapadet de panses
- 100 ml de vi ranci
- 150 ml d’aigua
- 1 fulla de llorer
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i Pebre negre
Elaboració
- Renta els bolets i talla’ls a tires. Pela els alls tendres i talla’ls per la meitat. Trosseja les nous.
- Daura els bolets, amb els alls tendres i les nous, en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva.
- Treu l’os del palpís o part superior de la cuixa, amb cura de no tallar-la en excés. Salpebra la cuixa i omple-la amb el farcit de bolets.
- Lliga la cuixa amb fil perquè quedi ben premuda i no s’escapi el farcit de l’interior.
Escalfa una cassola, a foc mitjà amb i amb un raig d’oli d’oliva, per enrossir-hi la cuixa per tot el voltant de la peça.
- Un cop daurada, treu-la de la paella.
- Pela la ceba tendra i talla-la a daus petits. Pela la pera i talla-la a octaus.
- A la mateixa cassola, afegeix l’all, la ceba tendra, les panses i el llorer. Salpebra-ho i deixa que sofregeixi, a foc lent.
- Torna a posar-hi la cuixa, ara amb les peres i el vi i deixa que redueixi.
- Afegeix-hi un raig d’aigua i tapa-ho amb paper de forn. Deixa-ho rostir uns 15-20 minuts a 160°. Cal constantment anar regant la peça amb el suc mentre es va fent.
- Un cop cuita, deixa-la reposar uns minuts, tapada. Després, retira el fil i talla-la a rodanxes per servir-la.
Un plat aromàtic, tendre i ple de matisos que porta a taula tot el sabor del Parc Rural del Montserrat.
Bon profit!