Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Cuixa de cabrit farcida amb peres i nous

  • Cuixa de cabrit farcida amb peres i nous

18 de novembre de 2025



La recepta que us compartim avui té com a protagonista un dels productes estrella del Parc Rural del Montserrat: el cabrit. Us proposem una preparació gustosa i aromàtica, amb un farcit de bolets, peres i nous que aporta un toc dolç i de tardor irresistible. És un plat de dificultat alta que tindreu llest en menys d’una hora, ideal per fer a la tardor. Aquesta recepta forma part de la guia "Cabrit, receptes fàcils i saludables", elaborada pel Parc Rural del Montserrat en col·laboració amb la Fundació Alícia.

 

A continuació us detallem els ingredients i els passos per preparar aquesta deliciosa cuixa de cabrit farcida amb peres i nous.

 

Ingredients 

  • 1 cuixa de cabrit desossada 
  • 100 g de bolets de temporada 
  • 1 manat d’alls tendres 
  • 1 grapadet de nous pelades 
  • 2 cebes tendres 
  • 2 grans d’all 
  • 2 peres 
  • 1 grapadet de panses 
  • 100 ml de vi ranci 
  • 150 ml d’aigua 
  • 1 fulla de llorer 
  • Oli d’oliva verge extra 
  • Sal i Pebre negre

 


Elaboració 

  1. Renta els bolets i talla’ls a tires. Pela els alls tendres i talla’ls per la meitat. Trosseja les nous. 
  2. Daura els bolets, amb els alls tendres i les nous, en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva. 
  3. Treu l’os del palpís o part superior de la cuixa, amb cura de no tallar-la en excés. Salpebra la cuixa i omple-la amb el farcit de bolets. 
  4. Lliga la cuixa amb fil perquè quedi ben premuda i no s’escapi el farcit de l’interior. 
    Escalfa una cassola, a foc mitjà amb i amb un raig d’oli d’oliva, per enrossir-hi la cuixa per tot el voltant de la peça.
  5. Un cop daurada, treu-la de la paella. 
  6. Pela la ceba tendra i talla-la a daus petits. Pela la pera i talla-la a octaus. 
  7. A la mateixa cassola, afegeix l’all, la ceba tendra, les panses i el llorer. Salpebra-ho i deixa que sofregeixi, a foc lent.
  8. Torna a posar-hi la cuixa, ara amb les peres i el vi i deixa que redueixi.
  9. Afegeix-hi un raig d’aigua i tapa-ho amb paper de forn. Deixa-ho rostir uns 15-20 minuts a 160°. Cal constantment anar regant la peça amb el suc mentre es va fent.
  10. Un cop cuita, deixa-la reposar uns minuts, tapada. Després, retira el fil i talla-la a rodanxes per servir-la. 

 

Un plat aromàtic, tendre i ple de matisos que porta a taula tot el sabor del Parc Rural del Montserrat. 

 

Bon profit!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona