Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Tomàquets, albergínies rostides i molls amb escabetx de maduixots

  • TomaquetsAlberginiesRostidesIMollsAmbEscabetxDeMaduixots_13_461x615

4 d'agost de 2025



Aquest estiu, et portem una recepta creativa i gustosa que posa en valor els productes frescos i de proximitat del nostre territori: tomàquets, albergínies rostides i molls amb escabetx de maduixots. Xavier Franco ens proposa un plat refrescant i ple de contrastos, on la dolçor de les maduixes s’equilibra amb l’acidesa del vinagre i la intensitat del peix blau. Amb una presentació colorida i una combinació d’herbes i textures sorprenents, aquesta recepta és ideal per a aquells que volen portar la cuina de temporada a un altre nivell, sense renunciar a l’essència mediterrània.

 

  • Ingredients
    • albergínia  
    • 2 molls (rogers) de 500 g 
    • tomàquets de Montserrat 
    • 10 fulles d’alfàbrega  
    • 100 g de maduixes  
    • 1 l d’oli d’oliva  
    • 10 branques de porradell 
    • herbes variades 
    • sal i pebre 
  • Per a l‘escabetx: 

    • 150 g de maduixots nets 
    • 150 ml de vinagre de cabernet sauvignon 
    • 4 escalunyes 
    • 350 ml d’oli d’oliva

 

Elaboració: 

  1. Per a l’escabetx: sofregiu en una mica d’oli les escalunyes picades; quan comencin a agafar color, afegiu-hi el vinagre i reduïu-ho a la meitat, afegiu-hi els maduixots fets puré amb l’ajut d’una batedora elèctrica i deixeu-ho coure 1 min. Acabeu-hi d’afegir l’oli i conserveu-ho tebi.
  2. Escateu i filetegeu els molls i retireu-ne les espines. En una paella amb oli daureu-los per la part de la pell 1 min, i 20 s per la de la carn.
  3. Poseu-los en una safata i cobriu-los amb l’escabetx a 60 ºC. Deixeu-los 2 h a temperatura ambient. Si no es consumeixen, guardeu-los a la nevera.
  4. Col·loqueu els tomàquets salpebrats i sencers en un recipient per anar al forn i que ens permeti cobrir-los d’oli, afegiu-hi les fulles d’alfàbrega, tapeu el recipient i confiteu-los al forn a 100 ºC durant 1 hora.
  5. Escaliveu l’albergínia i peleu-la, piqueu-la i amaniu-la amb oli, sal i porradell picat.
  6. Talleu les maduixes a dauets. Talleu el tomàquet a grills i ompliu-ne els forats interiors amb les maduixes picades.
  7. Col·loqueu el tomàquet al fons del plat, poseu-hi al damunt el filet de moll amb escabetx; després, una cullerada d’albergínia, i, finalment, un buquet d’herbes. Amaniu-ho amb l’escabetx.

 

Prepareu-vos per sorprendre els vostres convidats amb aquesta delícia que segur es convertirà en un favorit de la temporada!

 

 


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona