2 de març de 2022
La Fundació Alícia ens prepara una recepta a base de cabrit, una carn molt tendra, sabrosa i versàtil. És una recepta fàcil per fer casa i sorprendre a tots els convidats amb ingredients del Parc Rural del Montserrat. Aquí la teniu:
Ingredients (2 persones):
- 1 espatlla de cabrit
- 2 patates mitjanes
- 1⁄2 cap d’alls
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- 2 fulles de llorer
- 1 branca de canyella
- 2 trossos d’anís estrellat
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Per a la salsa:
- 250 g d’ossos del coll i falda de cabrit
- 1 ceba de figueres
- 2 tomàquets
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 got de vi blanc
Elaboració:
Per a la salsa
- Rostim els talls de cabrit al forn a 160º fins que estiguin ben torrats.
- En una cassola amb un raig d’oli, afegim les verdures netes i tallades a trossos. Ho remenem tot i ho rostim a foc suau.
- Quan estiguin daurades, afegim els ossos, pugem una mica el foc i afegim el got de vi per aprofitar tots els sucs que s’han dipositat a la safata. Ho remenem tot plegat mentre bull.
- Afegim aigua just que cobreixi i ho fem bullir suaument fins que quedi un suc saborós.
- Ho colem i ho deixem reduir fins que prengui una textura d’almívar (també es pot lligar una mica amb mantega i midó). Ho salpebrem.
Pel cabrit confitat
- Salpebrem l’espatlla de cabrit.
- Omplim una cassola amb oli d’oliva (el suficient per cobrir l’espatlla de cabrit) i afegim els aromàtics (llorer, romaní, farigola, canyella, all i anís estrellat).
- Introduïm l’espatlla, tapeu-la amb una mica de paper de forn i cuineu-ho a foc baix (procurant que no superi els 90 - 100 graus durant 1 hora i mitja aproximadament). Comproveu la cocció punxant l’espatlla per la part més gruixuda amb una broqueta.
- Per fer el puré de patates, renteu, peleu i feu bullir les patates fins que estiguin ben cuites. Escorreu-les i xafeu-les amb una forquilla i un raig d’oli fins a fer-ne un puré. Poseu a punt de sal i pebre.
- Un cop confitada l’espatlla, escorreu-la amb compte de no trencar-la. Talleu-la i daureu-la en una paella durant uns segons a foc viu.
- Serviu-la acompanyada del puré patata i el brou reduït.
Bon profit!