Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Recepta: espatlla de cabrit confitada

  • Captura de pantalla 2022-03-07 a las 14.03.40

2 de març de 2022



La Fundació Alícia ens prepara una recepta a base de cabrit, una carn molt tendra, sabrosa i versàtil. És una recepta fàcil per fer casa i sorprendre a tots els convidats amb ingredients del Parc Rural del Montserrat. Aquí la teniu: 

 

Ingredients (2 persones):

  • 1 espatlla de cabrit
  • 2 patates mitjanes
  • 1⁄2 cap d’alls
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de canyella
  • 2 trossos d’anís estrellat
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre

 

Per a la salsa:

  • 250 g d’ossos del coll i falda de cabrit
  • 1 ceba de figueres
  • 2 tomàquets
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 got de vi blanc



Elaboració:

 

Per a la salsa

  1. Rostim els talls de cabrit al forn a 160º fins que estiguin ben torrats.
  2. En una cassola amb un raig d’oli, afegim les verdures netes i tallades a trossos. Ho remenem tot i ho rostim a foc suau.
  3. Quan estiguin daurades, afegim els ossos, pugem una mica el foc i afegim el got de vi per aprofitar tots els sucs que s’han dipositat a la safata. Ho remenem tot plegat mentre bull.
  4. Afegim aigua just que cobreixi i ho fem bullir suaument fins que quedi un suc saborós.
  5. Ho colem i ho deixem reduir fins que prengui una textura d’almívar (també es pot lligar una mica amb mantega i midó). Ho salpebrem.

 

Pel cabrit confitat

  1. Salpebrem l’espatlla de cabrit.
  2. Omplim una cassola amb oli d’oliva (el suficient per cobrir l’espatlla de cabrit) i afegim els aromàtics (llorer, romaní, farigola, canyella, all i anís estrellat).
  3. Introduïm l’espatlla, tapeu-la amb una mica de paper de forn i cuineu-ho a foc baix (procurant que no superi els 90 - 100 graus durant 1 hora i mitja aproximadament). Comproveu la cocció punxant l’espatlla per la part més gruixuda amb una broqueta.
  4. Per fer el puré de patates, renteu, peleu i feu bullir les patates fins que estiguin ben cuites. Escorreu-les i xafeu-les amb una forquilla i un raig d’oli fins a fer-ne un puré. Poseu a punt de sal i pebre.
  5. Un cop confitada l’espatlla, escorreu-la amb compte de no trencar-la. Talleu-la i daureu-la en una paella durant uns segons a foc viu.
  6. Serviu-la acompanyada del puré patata i el brou reduït.



Bon profit!


Dades d'interès

Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona