Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Canelons de mel i mató

  • Canelons mel i mató

16 de setembre de 2025



Avui us portem una recepta dolça i sorprenent que posa en valor productes del Parc Rural del Montserrat: la mel i el mató. La xef Gemma Clofent, a la Revista CUINA, ens presenta uns canelons que reinterpreten visualment el clàssic mel i mató de tota la vida.

 

La suavitat del mató es combina amb la dolçor intensa de la mel, embolicant-los en làmines fines de gelatina que aporten textura i elegància. Una proposta creativa que juga amb contrastos —la dolçor de la mel, la frescor del mató i el toc cruixent dels grans de magrana— per portar la pastisseria de temporada a un altre nivell. Ideal per a qui vulgui gaudir d’unes postres diferents, originals i plenes de personalitat.

 

Ingredients

  • 200 ml d’aigua
  • 200 g de mel
  • 3 g d’agar-agar
  • 250 g de mató

 

Preparació

  1. En un cassó barregeu l’aigua i la mel. Incorporeu-hi l’agar-agar i remeneu-ho bé per tal que no faci grumolls.
  2. Poseu el cassó al foc i porteu-ho a ebullició. Deixeu-ho bullir durant 1 min. Seguidament, aboqueu-ho sobre una plàtera de forma que quedi una làmina ben fina. Deixeu-ho quallar un parell d’hores.
  3. Talleu la gelatina en rectangles de la mida del caneló que volem fer. Amb l’ajut d’una mànega de pastisseria, farciu cada caneló amb el mató.
  4. Amb compte, emboliqueu els canelons i col·loqueu-los al plat. Decoreu-los amb uns grans de magrana i uns fils de mel. 

 

Proveu aquesta recepta tan original i sorpreneu a tothom amb aquesta delícia feta amb mel i mató del Parc Rural del Montserrat!


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona