Parc Rural del Montserrat
Parc Rural del Montserrat

Amanida freda de mongetes de Castellfollit del Boix

  • Amanida freda de mongeta de Castellfollit del Boix

9 d'octubre de 2025



En aquest inici de tardor, quan els dies encara són suaus i el sol convida a plats lleugers, et proposem una recepta saludable i de proximitat: amanida de mongetes de Castellfollit del Boix. Les mongetes, producte autòcton i emblemàtic del municipi, es combinen amb ingredients com el pebrot escalivat, el bacallà, la poma o les gambes per crear un plat fresc, complet i ple de contrastos. Ideal per gaudir dels sabors del Parc Rural del Montserrat en aquesta època de transició, quan encara ve de gust menjar fresc, però amb tot el gust de la tardor que comença.

 

Ingredients:

  • Mongetes bullides de Castellfollit del Boix
  • Enciam
  • Pebrot escalivat
  • Tomàquet
  • Ou dur
  • Tonyina
  • Pernil dolç
  • Pastanaga
  • Pals de cranc
  • Bacallà
  • Poma
  • Gambes

 

Elaboració:

 

Les mongetes de Castellfollit del Boix es posen en remull el dia abans.

  1. Es bullen les mongetes amb aigua i un pessic de sal fins que quedin tendres. Un cop cuites, es deixen refredar.

  2. Mentrestant, es preparen la resta d’ingredients: es tallen l’enciam, el tomàquet, el pebrot escalivat, la pastanaga, el pernil dolç, els pals de cranc, la poma, l'ou dur i el bacallà a trossos petits.

  3. Es couen les gambes lleugerament i es reserven.

  4. En un bol gran, s’hi barregen les mongetes amb tots els ingredients tallats i la tonyina. Es remena amb cura i s’amaneix al gust amb oli d’oliva verge extra, vinagre o llimona i un punt de sal.

  5. Es serveix el plat immediatament o es deixa reposar una estona a la nevera perquè agafi més gust.

 

Gaudeix d’aquesta amanida freda de mongetes de Castellfollit del Boix, un plat ideal per menjar com a plat únic o com a entrant. Prova'l i deixa’t portar pels sabors frescos i autèntics d’aquest inici de tardor al Parc Rural del Montserrat!

 


Amb la col·laboració de
Diputació de Barcelona